Cursus in de kantine

Sinds september 2020 wordt op werkdagen de kantine ’s morgens gebruikt voor cursisten van het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek (LPZT).  Het plan is dat dit project loopt tot eind 2021.

LPZT richt zich op statushouders die hun inburgering hebben afgerond en toe zijn aan een volgende stap. LPZT kent een 12 weken durend groepsprogramma voor de techniek en de zorg. Daarnaast krijgen alle deelnemers individuele coaching. Deelnemers leren alles over de werkmogelijkheden in de zorg en (veilig werken in) de techniek. Alle deelnemers lopen 2 weken stage bij een werkgever in de regio.

Naast het programma gericht op de branche zorg of techniek, gaan deelnemers op ontdekkingstocht in De Liemers. Er staan bezoeken aan Liemerse bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen op het programma. Ook zijn er ontspannende groepsactiviteiten om het gebruik van de Nederlandse taal te verbeteren en andere mensen te ontmoeten.

Doelstelling is dat na afloop alle deelnemers actief zijn in De Liemers. Dat kan betaald werk zijn, een verdere opleiding, een werkstage of vrijwilligerswerk.

LPZT is een project van De Liemerse Ambassade, wordt uitgevoerd door RSD DE Liemers en is gefinancierd door de Provincie Gelderland.