Project Samen gestart

Begin februari is Project Samen op de sportaccommodatie van De Liemers Breedtesport van start gegaan. Bij Project Samen, dat op vrijdagochtend plaatsvindt, worden voor (ex-)Inburgeraars activiteiten georganiseerd met als doel het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid en het bevorderen van de onderlinge band.

Iedere week bespreken de deelnemers het nieuws, leren de Nederlandse taal en er kunnen vragen worden gesteld over allerlei onderwerpen. De ‘oudkomers’ weten vaak al beter de weg in Nederland en vertellen de ‘nieuwkomers’ over hun ervaringen. Zo leert men er iedere week weer wat bij en maakt men gebruik van elkaars kennis en -netwerk.

Project Samen is een project van RSD De Liemers en wordt uitgevoerd door het Graafschap College met support van vrijwilligers van RSD De Liemers & De Liemers Breedtesport. De sportactiviteit wordt verzorgd door Vitality Sports uit Duiven en is medegefinancierd via Sportakkoord Zevenaar .

Het project wordt gecoördineerd door Angélique van der Stelt-Leijtens (a.vanderstelt@graafschapcollege.nl).