Provinciale support

De Provincie Gelderland hanteert stimuleringsprogramma’s voor het ontwikkelen van vitale sportparken, het groeien naar Open Sport Clubs en het bevorderen dat gehandicapten gemakkelijker kunnen deelnemen aan allerlei vormen van sport.
In samenwerking met Atletiek Vereniging De Liemers houdt Stichting De Liemers Breedtesport zich ook nadrukkelijk met deze thema’s bezig. Onderstaand geeft weer welke zaken tot nu toe op poten zijn c.q. worden gezet.
Deze initiatieven zijn het Provincie Bestuur niet ontgaan.
AVL / Stichting behoorden daarom tot de partijen, de Gelderse top 20,  die door  Provincie Bestuur/ Gelderse Sport Federatie werden uitgenodigd om op 2 maart aanwezig te zijn in het Omnisport centrum in Apeldoorn voor een bijeenkomst die de start moet zijn voor een extra groeispurt van bovenvermelde stimuleringsprogramma’s.
Het werd een inspirerende bijeenkomst die mooie ideeën opleverde voor nieuwe initiatieven.
De 20 partijen werden door het Provincie Bestuur verrast met een z.g. parelcheque ter stimulering van nieuwe initiatieven en hulp bij het kunnen putten uit de subsidie potten die door het Provincie Bestuur beschikbaar zijn gesteld. Een hulp die we goed kunnen gebruiken zoals bij het ontwikkelen en financieren van de trainings track aan de oostkant van de Accommodatie.